Recuperare (resetare/schimbare) parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator

Avatar utilizator

Autorul subiectului
aLaCaZeM
Fondator
Mesaje: 35
Membru din: 06 Noi 2019, 22:04
Localitate: /home/arogantii/
Detinator Steam ?: Da
Detinator Server ?: Nu
Status: Citesc forumul Arogantii.Ro...!
Reputatie: Fondator
Administrator
Has thanked: 1 time
Contact:

Recuperare (resetare/schimbare) parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator

Mesaj de aLaCaZeM » 27 Noi 2019, 19:01

Daca ti-ai uitat parola de utilizator de la un calculator cu Windows 10, chiar si cea de la utilizatorul Administrator, si vrei neaparat sa-ti recuperezi contul, ai ajuns unde trebuie.ImagineMai jos gasesti un tutorial cu pasii pe care ii poti face pentru resetarea/schimbarea unei parole, chiar si pentru contul de Administrator, in cazul ca ai uitat-o.Imi este destul de greu sa inteleg cum poti sa-ti uiti parola asa de usor de la calculatorul la care lucrezi zi de zi. Totusi, sunt si situatii cand faci o pauza, pleci in concediu de exemplu, si nu mai deschizi PC-ul pentru o perioada mai indelungata. In acest caz poate fi de inteles.Pentru ca am avut numeroase solicitari pe acest subiect am spus ca este cazul de un nou tutorial, unul explicat si detaliat pentru a putea fi folosit de catre oricine. Deci nu trebuie sa va speriati ca este complicat sau ca sunt multe informatii. Este simplu, doar trebuie sa fi atent si sa respectii pasii de mai jos.
 Recuperare parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator.Dar sa trecem la treaba. In cast caz avem nevoie de un CD sau un USB butabil cu windows10.
1. Introduci CD-ul sau USB-ul, iar cand pornesti calculatorul alegi sa butezi de pe CD sau USB.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Dupa ce porneste Windows Setup apesi tastele Shift+F10 pentru a se deschide un command prompt.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Dupa cum vedeti in fereastra cmd, programul a pornit pe partitia x:\si pentru a continua este important de verificat pe ce litera este pusa partitia cu Windows 10. De obicei o regasim pe litera d:\ .
Putem folosi comanda dir pentru a verifica ce se afla pe partitia d:\  (vezi mai jos un exemplu):dir d:\…iar rezultatul comenzii afisaza continutul partitiei d:\, unde trebuie sa gasiti directorul Windows, iar daca nu apare incercati pe e:\.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !2.  Inlocuiera\redenumirea fisierului utilman.exe cu cmd.exe.
Intr-o prima faza redenumin fisierul utilman.exe in utilman.exe.bak, fisier care se afla in directorul d:\windows\system32\. Folositi pe rand cele doua comenzi de mai jos:– Redenumirea fiserului utilman.exe pentru al putea recupera dupa ce finalizam.move d:\windows\system32\utilman.exe d:\windows\system32\utilman.exe.bakDupa rularea comenzi trebuie sa primesti confirmarea de redenumire.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !– Acum vom folosi fiserul cmd.exe din aceeasi locatie pentru a inlocui fisierul utilman.exe pe care tocmai l-am redenumit. Practic facem o dublura a fiserului cmd.exe cu o noua denumire, utilman.exe.copy d:\windows\system32\cmd.exe d:\windows\system32\utilman.exeDupa rularea comenzi trebuie sa primesti confirmarmarea de redenumire.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Dupa schimarea celor doua fisere este necesara o repornire a calculatorului. Trebuie sa porniti Windows-ul la care doriti sa recuperati contul de utilizator.
Folositi comanda de mai jos dupa care scoateti CD-ul sau USB-ul (sa nu buteze iar de pe acesta).wpeutil rebootPentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !3. Recuperarea parolei se poate face in doua moduri:
A – inlocuirea parolei pentru unul dintre utilizatorii existenti,
B – adaugarea unui nou utilizator cu drepturi de administrator.
Le voi explica pe ambele in caz ca aveti nevoie.Indiferent ce situatie alegeti, dupa pornirea Windows-ului trebuie accesat iconita de Ease of access.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Insa in loc sa porneasca aplicatia Ease of access, porneste un comand prompt. Asta lucru se intampla pentru ca accesam practic noul fisier utilman.exe, fisier care este de fapt cmd.exe redenumit  .
Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !
A – inlocuirea parolei pentru unul dintre utilizatorii existenti,
Pentru a putea inlocuii parola unui utilizator existent, in primul rand trebuie sa-l cunoastem. Ca sa aflam numele de utilizator caruia vrem sa-i schimbam parola, folosim comanda net users, comanda care va lista toti utilizatori existenti in sistem.c:\Windows\System32\net usersPentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, am facut mai multi utilizatori, dar in acest caz voi ramane la contul de administrator, iar pentru schimbarea parolei folosim comanda net user,c:\Windows\System32\net user administrator *Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Dupa executarea comenzii de mai sus, trebuie sa introducem noua parola dupa care confirmam (vezi imaginea de mai jos) si cam asta a fost tot.
Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Nu mai ramane decat sa iesim din fereastra cmd folositd comanda exit.si sa nelogam cu noua parola…
Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !si nu uitati sa refaceti fisierul utilman.exe in starea initiala. Dupa logare deschideti un cmd si:
– stergeti fisierul utilman.exe din d:\windows\system32\ folosind comanda:del d:\windows\system32\utilman.exe– redenumiti fisierul utilman.exe.bak in utilman.exe, fisier care se afla tot in d:\windows\system32\move d:\windows\system32\utilman.exe.bac d:\windows\system32\utilman.exeB – adaugarea unui nou utilizator cu drepturi de administrator.
In cazul in care doriti sa creati un nou cont trebuei sa folositi comandata net user <username> /add. Sa prespunem ca dorim sa cream userul vastit, comanda ar fi:net user vastit /addPentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Urmatorul pas este sa-i dam drepturi noului utilizator vastit introducandu-l in grupul Administrators, iar comanda este:net localgroup administrators vastit /addPentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Pentru ca noul utilizator sa fie disponibil in fereastra de logon, trebuie sa repornim calculatorul. Pentru acest lucru folosim comanda:rebootDupa repornire nu mai ramane decat sa va logati cu noul utilizator. Acesta va ofera posibilitatea de a modifica orice utilizator existent.Si in acest caz trebuie sa refaceti fisierul utilman.exe in starea initiala. Folositi pasii de la punctul A.
Sursa: Vastit
Respecta ca sa fii respectat.

Înapoi la “Windows Tutoriale/Resurse”

×