Cum se dezactiveaza functia de Hibernare si cum stergem fisierul Hiberfil.sys

Avatar utilizator

Autorul subiectului
aLaCaZeM
Fondator
Mesaje: 35
Membru din: 06 Noi 2019, 22:04
Localitate: /home/arogantii/
Detinator Steam ?: Da
Detinator Server ?: Nu
Status: Citesc forumul Arogantii.Ro...!
Reputatie: Fondator
Administrator
Has thanked: 1 time
Contact:

Cum se dezactiveaza functia de Hibernare si cum stergem fisierul Hiberfil.sys

Mesaj de aLaCaZeM » 27 Noi 2019, 19:03

In acest tutorial este explicat pas cu pas cum putem sterge/scapa de fisierul hiberfil.sys, fisier care se ocupa de administrarea functiei de Hibernare din Windows (7, 8 si Windows 10).ImagineMulti dintre noi nu dorim sa folosim functia de Hibernarea, dar aceasta este activata implicit la instalarea de Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !.Ce este si ce face functia de Hibernare.
Windows-ul salveaza automat pe memoria de stocare (folosind fisierul Hiberfil.sys) informatia utilizata de memoria RAM. Astfel daca pica curentul sau calculatorul/laptopul se inchide brusc, sa nu pierdeti prea multe informatii din fisierele/aplicatiile utilizate in acel moment.ImagineHiberfil.sys este un fisier de sistem ascuns, fisier care se afla pe partitia unde este instalat sistemul de operare Windows (de obicei in c:\) si care are dimensiunea aproximativ egala cu cantitatea de memorie RAM instalata. Pentru ca fisierul respectiv este ascuns, nu-l puteti observa decat daca intrati in setarile Folder Options si bifati Show hidden files, Folders, and drives si sa debifati Hide protected operating system system files (Recommended).ImagineMicrosoft avertizaeza ca “este posibil sa pierdeti date daca faceti hibernarea indisponibila atunci cand se produce o intrerupere a alimentarii  in timp ce setarea de repaus hibrid este activata.”Cum dezactivam modul de Hibernare si cum stergem fisier hiberfil.sys.
1. Primul lucru dezactivam functia Hibernare din interfata grafica.
– intram in Control PanelImagine– si cautam Power Options si-l accesam.Imagine– verificam ce power plan folosim si selectam Change plan settings.Imagine– aici avem gija sa fie setat pe Never la Put the computer to sleep si selectam Change advanced power settings pentru a deschide setarile avansate.Imagine– navigam pana la sectiunea Sleep unde trebuie modificate/verificate trei lucruri:
          * Selectam Never la Sleep After/Settings (trebuie sa puneti 0 minute ca sa apara never)
          * la Allow hybrid sleep/Settings selectam Off
          * si la Hibernate after selectam Never (trebuie sa puneti 0 minute ca sa apara never)Imagine2. Dupa toate aceste setari observam ca fisierul hiberfil.sys inca exista, iar pentru ca acesta sa dispara trebuie sa executam o comanda simpla din cmd, folosind modul Administrator.
– cautam aplicatia cmd.exe, iar cu click dreapta selectam Run as administratorImagine– dupa care executat comanda:powercfg -h offImagineDupa aceasta comanda fisierul hiberfil.sys se va sterge automat, daca nu, il poti sterge manual. In unele cazuri este nevoie de un restart.ImagineDaca doresti reactivarea functiei sleep/hibernare, trebuie folosit cmd-ul si executata comanda:
powercfg.exe -h on

Sursa: Vastit
Respecta ca sa fii respectat.

Înapoi la “Windows Tutoriale/Resurse”

×