Metoda simplu de a face un USB bootabil cu Windows 7, 8 sau 10

Avatar utilizator

Autorul subiectului
aLaCaZeM
Fondator
Mesaje: 35
Membru din: 06 Noi 2019, 22:04
Localitate: /home/arogantii/
Detinator Steam ?: Da
Detinator Server ?: Nu
Status: Citesc forumul Arogantii.Ro...!
Reputatie: Fondator
Administrator
Has thanked: 1 time
Contact:

Metoda simplu de a face un USB bootabil cu Windows 7, 8 sau 10

Mesaj de aLaCaZeM » 27 Noi 2019, 19:04

Zilele trecute a trebuit sa fac o instalare de Windows 7 pe cateva laptopuri care nu au unitate optica, asa ca am fost nevoit sa apelez la o alta solutie, la cea cu un usb bootabil.Am ales sa pregatest un singur laptop, iar dupa ce am facut toate setarile necesare pe acesta (instalat toate driverele, update la Windows si install de aplicatii), am clonat HDD-ul respectiv pe toate laptopurie. Astfel am economisti foarte mult timp, dar voi face un articol dedicat despre clonare.Nu este prima oara cand fac acest lucru, insa de aceasta data am ales probabil cea mai simpla si usoara metoda. Acest lucru se datoreaza unei aplicatiiMetoda simplu de a face un USB bootabil cu Windows 7, 8 si 10De ce avem nevoie:
– un stick USB de minim 4GB
– o imagine iso cu versiunea de windows dorita
– aplicatia Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !, pentru a scrie imaginea iso pe USB,Spuneam ca este simplu, dupa instalarea aplicatiei sunt 3 pasi:1. Pornim aplicatia folosind functia search din meniu START. Cautati dupa termenul usb.ImagineEste recomandat sa porniti aplicatia cu drepturi de Administrator. Cum? Cu click dreapta si selectam “Run as Administrator“.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Daca modulul serach nu gaseste aplicatia, aceasta este instalata in calea de mai jos. !!!Atentie!!! inlocuiti nume_utilizator cu numele vostru de utilizatorul."C:\Users\nume_utilizator\AppData\Local\Apps\Windows 7 USB DVD Download Tool\Windows7-USB-DVD-Download-Tool.exe"2. Selectam imaginea iso cu sistemul de operare pe care dorim sa-l copiem pe USB.ImagineSelectam Next pentru a continua si alegem metoda USB device (nu uitati ca trebuie sa folositi o memorie USB de minim 4GB). Dupa cum vedeti puteti folosi aplicatia si pentru a crea un DVD bootabil.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !3. Urmeza selectia dispozitivului USB dupa care alegem Begin copying pentru a incepem copierea.
!!!Atentie!!! daca aveti date importante pe memoria USB, acestea vor fi sterse.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Finalizarea poate dura mai mult sau mai putin, in functie de puterea calculatorului si de calitatea memoriei USB. Veti observa ca intr-o prima faza va fi efectuata o formatare a memoriei USB…Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !…dupa care copierea propriuzisa.Pentru a vedea link-ul este necesar sa aveti cont !Dupa ce aplicatia a finalizat copierea, puteti folosi memoria USB pentru a instala Windows-ul.Imagine

Sursa: Vastit
Respecta ca sa fii respectat.

Înapoi la “Windows Tutoriale/Resurse”

×